TREI SECRETE CARE TE AJUTĂ SĂ LUCREZI EFICIENT DE ACASĂ

Nu-mi plăcea să lucrez de acasă. Înainte de primul lockdown nu m-aş fi gândit o clipă la un astfel de scenariu, eu care eram mereu împărţită între două birouri şi zeci de întâlniri. Acum, când am ocazia în câte o zi să lucrez de acasă, mă bucur. Cred că, de fapt, nici acum nu îmi place să lucrez „remote”, ci doar mă simt astfel mai ferită în această nebunie mondială. Împart cu voi trei secrete care m-au făcut să lucrez eficient în perioada aceasta.

1. NU RĂMÂNE ÎN PIJAMA!

Când te gândeşti că ai înainte o zi întreagă în care nu trebuie să ieşi din casă, parcă nu-ţi vine nici să cobori din pat, dacă poţi rezolva online tot ce ţi-ai programat pentru ziua respectivă. Ei bine, dă-te jos din pat! Primul „secret” pentru o zi cu spor este să învingi lenea de dimineață și să-ți schimbi pijamaua în ceva care să te inspire. Nu spun acum că ar trebui să-ți iei vreo rochie complicată, ci doar că mătasea din pijama este doar pentru lumea viselor, nu pentru lumea visurilor. Dacă vei rămâne în pijama, îți garantez că o să continui ziua sub plapumă, butonând platfoma Netflix. Schimbă-te în ceva comod dar șic și continuă să construiești visul tău, chiar dacă în perioada aceasta lucrezi de acasă!

2. ORGANIZEAZĂ-ȚI UN BIROU!

Nu lucra din pat! Deși tava pentru micul dejun se poate transforma ușor în măsuță pentru laptop, nu face asta! Organizează-ți, în schimb, un birou. Dăruiește-ți un birou care să te bucure – nu-i așa că meriți acest cadou? – pe care îl poți comanda online. Sau, dacă ai deja o masă potrivită, o poți adapta. Secretul este să îți placă designul! Aranjează-ți laptopul, celelalte aparate care te ajută în activitatea ta și câteva foi pentru mâzgălit și asigură-te că ai așezat biroul cât mai aproape de fereastră astfel încât să te bucuri de soarele de afară, de ninsoare sau de „ora de aur” a apusurilor. Din când în când, ridică-te de la birou și dezmorțește-te. Îți poți aminti că ești acasă și te poți răsfăța cu ceai sau cafea. Apoi, când te vei așeza la birou, ți se va forma deja ideea că „acolo” este spațiul de lucru. Este foarte important să nu iei cu tine în pat, seara, problemele „de la birou”.

3. ASCULTĂ MUZICĂ!

Muzica te inspiră! Include muzica în activitatea ta de la biroul de acasă. Youtube s-a făcut deja destul de deștept încât să-ți învețe preferințele, așa că ajunge doar să apeși „play” și să lași muzica în surdină. Dacă nu te-ai hotărât încă ce coloană sonoră să alegi pentru biroul de acasă, îți propun o fereastră inepuizabilă către lume, pe care o găsești aici:

Dacă îmi semeni, sunt convinsă că aceste idei te vor ajuta să lucrezi mai eficient de acasă. Eu sper că nu pentru mult timp, pentru că mie îmi plac oamenii și abia aștept să-i îmbrățișez în siguranță!

Spor la treabă!

Top