NU EXISTĂ „HAINE DE CASĂ”

Femei „de casă” există. Dar haine, nu. Haine „de casă” nu există. Dacă tu credeai contrariul, e momentul să te oprești acum și să înțelegi că nu există. Moș Crăciun există, dar hainele de casă nu. Îți explic imediat!

Când au început să pătrundă în România serialele „străine”, toată lumea s-a mirat că „bogătașii ăia” se îmbracă frumos, ba se mai și aranjează când stau acasă. Dar ai observat că nu doar personajele bogate din filme aveau… obiceiul ăsta? Și săracii, cât erau ei de săraci, tot stăteau în casă cu haine „bune”.

Să revenim la zilele noastre. Ai văzut de curând vreun film? În film erau și scene de interior? Cum erau îmbrăcați oamenii aceia?

Da, vezi?! Nu purtau pantaloni deformați la genunchi și nici nu aveau bluze decolorate sau agățate. Ești de acord cu mine, da?

Păi și atunci de ce ai crezut până acum că există „haine de casă”? Nu există! Nu există, pentru că acasă stai cel mai mult timp tu cu tine. Și, dacă la întâlnirile din exterior te respecți și îi respecți pe ceilalți având o ținută frumoasă, de ce când ești singur/ă cu tine arăți respingător?

Și să nu uităm că nu ești tocmai singur/ă în casă. Ia privește-ți partenerul… mai ții minte când te-ai învârtit două ore în fața oglinzii înainte de prima întâlnire, încercând să te asiguri că te-ai îmbrăcat potrivit?! Păi de ce ai pierdut atunci atâta timp, dacă acum ai ajuns să stai în fața lui în cele mai urâte haine pe care le ai?!

Hainele pe care le porți în casă nu trebuie să fie Cenușăresele garderobei! 

Nu este un adevăr din filme. Este un adevăr din viață. Desigur, nu te vei tolăni în pat cu hainele cu care ai stat în metrou – mai ales de când cu pandemia! Dar când o haină nu mai are… față de purtat pe stradă, nu o transforma în „haină de casă”.

Hainele de casă nu sunt cele pe care nu le mai porți pe stradă!

Hainele de casă sunt haine confortabile, care te complimentează, prin care te respecți. Încetează să te îmbraci numai pentru alții, aranjează-te și când stai acasă.

Hainele care „nu se văd” sunt aproape mai importante decât cele care „se văd”.

Cu hainele pe care le porți în lume, te vede… lumea. Cu hainele pe care le porți în casă te văd cele mai importante persoane din viața ta. (Printre care ești și tu.) Nu știu de unde a apărut impresia că nu merită să investeși în hainele pe care nu le vede toată lumea… Mă întreb care este percepția despre lenjeria intimă. Dar asta vorbim altcândva.

Până atunci, uită-te puțin la tine și dacă nu îți place cum te-ai îmbrăcat, schimbă-te! De dragul tău și de dragul Dragostei tale!

Top