DRAGĂ MATEI,

Dragă Matei,

Unele dintre calendarele lumii sărbătoresc astăzi Ziua Bărbatului. Poate că singura lor raţiune e că 9 martie îi urmează sărbătorii din 8 martie – Ziua Femeii. Vezi tu, şi în calendare Bărbatul e atât de galant încât se lasă pe sine pentru mai târziu, ca să-i facă loc ei, Femeii.

Mie mi-a plăcut simbolul cifrei 9. Tot atât trebuie să se împlinească, dar în luni, până când o să cobori din Necuprins în realitate.

Îţi scriu astăzi, pentru că aş vrea să-ţi împărtăşesc nu sfaturi, ci experienţe de viaţă!

Te cunosc de la primul gând al mamei tale, cea mai bună prietenă a mea. Şi pentru că îmi e atât de dragă, să ştii că, uneori, ne-am pus visurile pe aceeaşi aripă de înger. Din acest motiv, simt cumva că, vorbindu-i despre tine, Dumnezeu mă ascultă şi pe mine!

Mai sunt câteva luni până când o să ne întâlnim şi-o să te muşc de fălcuţe! Probabil ştii deja că îţi spunem „Liniuţă”. Te alintăm așa, pentru că mama ta a testat întreaga industrie pharma, cu bucuria că toate baghetele magice au arătat că o să vii. „Două liniuțe” – una în plus față de cea care arată „nimic”, înseamnă că un Om o să vină pe lume! Mi-a plăcut simbolul, măi Liniuță! O linie verticală, desenată clar. O fi vreun semn că toți ar trebui să fim verticali și în viață! Copile, să nu te îndoaie nimic, să rămâi drept, cu inima și privirea spre Cer!

Ar trebui să știi că bărbat te naști și domn devii! Când simți că ai nevoie de modele, uită-te la tata!

Ți-am adus, din cel mai renumit Casino al lumii, un jeton de ruletă. N-aș vrea deloc să fii vreun mare parior, însă darul meu are un simbol. În viață trebuie să cunoști toate ispitele, ca să știi de care să te ferești. Iar uneori viața e ca la jocurile de noroc: trece cu viteza cu care se învârte ruleta, iar tu trebuie să cazi mereu la locul potrivit. Când ruleta pornește să se învârtă, toată lumea știe unde își dorește să se oprească. E un simbol și ăsta – îți doresc să nu uiți că viața trece cu viteză și să știi exact unde vrei să ajungi! În plus, Liniuță, să ai mereu un as în mânecă!

Mama ta a visat că o să te cheme Matei. E un nume frumos! De fiecare dată când o să te prezinți, să stângi mâna ferm și să-ți spui numele răspicat. Amintește-ți că e cel pe care i l-a dictat însuși Dumnezeu mamei tale!

O să te învăț să dansezi! Să nu uiți niciodată că drumul spre inima unei femei e mai scurt prin muzică!

O să-ți dau să citești! Imaginația te face liber! În plus, mi-aș dori să ai talentul de a-ți scrie viața ca pe cel mai pasionant roman de aventură!

Să călătorești, Matei! Doar așa o să vezi câte minuni te înconjoară.

Să te îndrăgostești, chiar dacă uneori o să suferi! Oricât am vrea să te ferim de capriciile inimii, doar ele te învață să fii puternic!

Și să fii fericit, Matei! Pentru că urmează să ai o viață nou-nouță de descoperit! Și-atâția oameni care te iubesc deja!

Mulțumesc pentru invitația la concertul de aseară. Desigur, știu că n-ai luat tu biletele, dar am apreciat că ne-ai lăsat să cântăm și să ne distrăm. E primul tău gest frumos, Liniuță, de Ziua Mamei, de Ziua Femeii… Ești deja cavaler!

O să-ți mai scriu până când ne întâlnim, Matei!

Pe curând!

Și… la mulți ani!!!

Top