ATELIERELE EXCELSIOR – DANS (2017)

Evenimentul organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior își propune să le ofere o șansă de dezvoltare copiilor și tinerilor din România, talentați în domeniul dansului. Timp de trei zile, 3-5 noiembrie 2017, coregrafi și maeștri de balet de renume internațional vor oferi cursuri de balet clasic, dans contemporan și jazz-dance. Pentru cei mai experimentați, va exista un masterclass în coregrafie.

Cursurile de balet clasic vor fi susținute de Bella Ratchinskaia, fostă prim-balerină la Sankt Petersburg, absolventă a celebrei Academii Vaganova, profesor la Academia de la Scala din Milano și actualmente profesor la Academia Operei din Viena.

Dansul contemporan va fi predat de Michele Pogliani, coregraf care a lucrat la New York, la Lucinda Childs Company, iar în prezent este talentscout pentru Codarts – University of the Arts in Rotterdam; din 2016 coordonează MP3 Project – un program de formare pentru dansatori, la Roma.

Pentru jazz-dance: Federica Comello, Director Artistic al Școlilor de Balet Axis Danza din Italia, a studiat la New York.

Masterclass-ul în coregrafie va fi susținut de Renato Zanella – Coordonatorul Artistic al Companiei de Balet a Operei Naționale din București, un maestru cu experiența unui deceniu în fruntea baletului Operei din Viena și a unui mandat la Opera din Atena.

Cursurile sunt GRATUITE, pe baza înscrierilor la tel. 0748.22.48.17 și e-mail: eveline.pauna@gmail.com

Vârsta minimă de participare: 10 ani (Studiile sunt organizate pe grupe de vârstă și de performanță. Pentru balet este necesară o pregătire constantă de minim 4-6 ore/ săptămână)

Workshopul va avea loc la studiourile UNATC (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București.

Pentru că numărul de llocuri este limitat, organizatorii își rezervă dreptul de a selecta participanții.

PARTENERI: UNACOR (Uniunea Artei Coregrafice din România), Institutul Italian de Cultură (Istituto Italiano di Cultura di Bucarest), UNATC (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București), BARILLA, PARALELA 45, HOTEL MARSHAL GARDEN, CARREFOUR, ASOCIAȚIA BETANIA, AXIS DANZA

Top