GALA FUNDAȚIEI ROMÂNIA 2000

Seara de 15 martie 2017 a stat sub semnul excelenței! Cea de a XV-a ediție a Galelor Fundației România 2000, eveniment organizat împreună cu zirul Ultima oră, a fost dedicată memoriei jurnalistului Ion Marin.

Am fost onorată ca, împreună cu domnul Octavian Ursulescu, să fiu gazda evenimentului care a premiat oameni de elită ai României: Adrian Năstase, Nicolae Văcăroiu, Răzvan Theodorescu, Irinel Popescu, Doru Dinu Glăvan, Anca Vlad, Florian Bichir, Marin Mândrilă, Ștefan Manea, Dan Matei Agathon, Cristian Gava, Dănuț Pop, Dumitru Pelican, Eliza Nirlu, Mihai Mugur Toader, Mitru Crișan, Nicolae Croitoru.

Evenimentul a însemnat și lansarea volumului „Povestea unui jurnalist: Ion Marin”, proiect în care m-am străduit să găsesc cuvintele potrivite și emoția de dincolo de ele. În noiembrie 2016 erau câteva idei, structurate pe vreo două coli de hârtie… Și un termen limită: martie 2017. Astăzi e o carte!

Și nu numai una, întrucât Teodora Marin i-a dedicat memoriei soțului său munca de cercetare într-un domeniu care devine din ce în ce mai important pentru universul media al zilelor noastre – „Social Media – o nouă dimensiune a raporturilor dintre securitatea societală și mass-media”.

Gala de anul acesta, precum și seria de gesturi In Memoriam… se datorează doamnei Teodora Marin, căreia îi mulțumesc pentru încredere și prietenie!

Emoția din seara galei, pe care am simțit-o în privirea fiecărui invitat, mi-a confirmat gândul că Ion Marin nu va fi uitat! Mai mult, de-acum înainte, Biblioteca din Comuna Bucu – locul care era „acasă” pentru Ion Marin – va purta numele jurnalistului.

A fost o seară încărcată de emoție, pentru care vă mulțumesc tuturor celor care ați dorit să ne fiți alături!

Foto: Florin Eșanu

 

Foto: Gabi Boholț

Top