GHEORGHE ZAMFIR – „+100” DE MOTIVE PENTRU CARE REGELE NAIULUI E ROMÂN

1 Martie 2017 a fost ziua în care Mărțișoarele n-au fost doar niște bijuterii purtate pe reverul hainei, ci au ajuns direct în suflet, parcă străpungându-l cu acul lor ascuțit, anume pentru a face și mai dureroase doinele cântate la nai de Gheorghe Zamfir. Muzica maestrului a fost Mărțișorul care a împodobit Sala Palatului, arhiplină! 

Românilor le-a fost dor de Gheorghe Zamfir și de emoția din muzica sa! Biletele pentru eveniment s-au epuizat cu mult timp înaintea concertului, iar sala a fost o mare de inimi care au vibrat la compoziții inspirate din folclorul românesc, doine, „Rapsodia Română” a lui Enescu sau cântece-rugă. Muzica absolută a fost completată de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, sub bagheta domnului Colonel Aurel Gheorghiță. Muzicienii și-au câștigat supranumele de „îngerii albi” și pentru că reușesc să pună în muzica lor mai multă sensibilitate și expresivitate decât se întâlnesc, de obicei, la orchestrele de gen! Corul Cantoris, pregătit de Daniel Jinga a completat măreția muzicii, iar organistul Christian Micșunescu a oferit publicului un moment de virtuozitate.

 

Diva serii a fost mezzosoprana Maria Jinga! Frumoasă, talentată și cu o apariție ravisantă, a impresionat publicul strălucind atât în momentul de grație alături de maestrul Gheorghe Zamfir, interpretând „Ave Maria”, cât și atunci când a invitat sala la o călătorie imaginară în „Granada” sau când a dedicat, tuturor femeilor lumii, prin cântec, imaginea cea mai frumoasă – „Mamma”!

 

Maestrul Gheorghe Zamfir este autorul a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic. A vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea. Are peste 160 de albume înregistrate şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumarate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Maestrul Gheorghe Zamfir este român. E… al nostru! Cu talentul său, cu tumultul sufletesc, cu mărirea, căderea și, apoi, iar cu regăsirea din privirea pe care o ridică, uneori neînțeles, către Dumnezeu!

Concertul s-a desfășurat sub titlul „Gheorghe Zamfir +100 de artiști”. Sunt cel puțin tot 100 de motive pentru care Zamfir e un bun național. Regele naiului e român! Iar pe 1 Martie, românii s-au mândit cu asta!

 

 

Top