CE PANTOFI A PURTAT CENUȘĂREASA LA BALUL CARE I-A SCHIMBAT VIAȚA?

– Bună, ce faci?
– Bine, uite, tocmai mi-am pus pantofii la încărcat!

… Am răspuns eu, și-am izbucnit imediat în râs! La cum se împletesc năvoade din fire de încărcătoare în geanta mea, încărcătorul de la „sneakerși” mai lipsea. Da, am pantofi care se încarcă prin cablu USB. 🙂

 

led

Recunosc, am o pasiune pentru încălțăminte, ca mai toate femeile lumii! Nu risipesc averi pentru capriciile care-mi încalță picioarele, însă dulapurile gem de-atâta încălțăminte: tocuri înalte, balerini, bocanci, ghete, teniși…

Și-aș vrea să vă întreb: De ce toată lumea presupune că pantofii Cenușăresei au fost clasici?

Eu cred că există cel puțin câteva variante de încălțăminte care ar fi putut să scrie povești interesante:

 

1. Tocuri înalte

highheels

Poate că Cenușăreasa e genul de femeie activă, workaholică, cu vise amețitoare, asortate înălțimii tocurilor pe care le poartă. Ajunge seara acasă și își abandonează pantofii în living, în timp ce vorbește încă la telefon, stabilind detaliile pentru ședința de a doua zi. Apoi se împiedică de ei, în timp ce râde zgomotos în drum spre barul open-space, unde își toarnă un pahar cu vin. Roșu. Închide discuția cu partenerii de afaceri și-l sună pe Prinț. El e într-un business tour la New York. Iubirea lor zboară la business class.

 

 

2. Sandale senzuale

sandale

Sau, poate, Cenușăreasa e genul de femeie care, odată ce intră într-o încăpere, le taie răsuflarea tuturor. Poartă același parfum, ca o semnătură a prezenței sale de neuitat. Își pregătește mereu impecabil ținutele, se machiază cu eyeliner negru și are manichiura roșie. Are o colecție impresionantă de „little black dress”, însă cel mai mult i se potrivește cămașa lui. A prințului!

 

3. Pantofi clasici

 pastel

Și, de ce nu, și varianta clasică este posibilă. Poate că, și peste timp, personalitatea Cenușăresei a rămas aceeași. Poate că grația ei a străbătut veacurile, iar ea a rămas fata romantică, care mai crede că Prințul are freza perfectă, pantofii de lac și o invită, încă, să danseze pe piesa lor.

 

4. Balerini

balerini

Mi-ar plăcea să cred că Cenușăreasa are măcar doi copii, după care aleargă prin parc. Așa că alege încălțăminte fără toc. E genul de femeie pe care o vezi în parc în jeanși cuminți și previzibili, dar cu un zâmbet pe față, prin care spune „armonia de acasă mă definește”. Primește felicitări de 8 Martie și se oprește la supermarket înainte să-i pregătească cina Prințului.

 

 

5. Poante

pointe

Cenușăreasa ar putea dansa ca nimeni alta pentru că Prokofiev a avut grijă de povestea ei. Baletul cu același nume este îndrăgit pretutindeni în lume. Iar cei mai prețioși „pantofi” și singurii fără de care poveștile de pe scenă nu ar fi atât de fragile, sunt poantele. Da, poate că Cenușăreasa e balerină!

 

6. Teniși

converse

Eu cred că și Cenușăreasa are momente când merge prin „regat” cu căștile-n urechi și încălțată-n teniși. Are nevoie, măcar din când în când, de varianta relaxată a poveștii, în care alege stilul casual, își ia Prințul de mână și se amestecă în mulțime.

 

7. Bocanci

Processed with VSCOcam with a5 preset

Și bocancii sau ghetele sunt o variantă. Pentru o Cenușăreasă independentă, care-și accesorizează original ținutele. Pășește ferm, înfigându-și călcâiele în podea și are mereu părul răvășit. Sau prins cu ce se nimerește.

 

8. Desculță

barefoot

Sau, poate, Cenușăresei îi stă bine desculță. Cu pedichiura impecabilă mereu, îi place să se răsfețe, când se simte în siguranță. Se descalță pe furiș la birou sau ajunge acasă și negociază o ședință de masaj. Cu Prințul, bineînțeles.

 

Concluzia e că…

…Uneori, o pereche de pantofi îți poate schimba viața! Cenușăreasa, la Bal, nici măcar nu a ales numărul potrivit, de vreme ce și-a pierdut un pantof la miezul nopții. Poate că erau luați de la reduceri, cu un număr mai mari. Sau poate că erau prea rigizi, fiind de cristal. Nici nu contează, important este că a găsit Prințul potrivit!

Ceea ce vă doresc și vouă!

🙂

 

 

 

 

 

Top