NU EXISTĂ PRIETENIE ÎNTRE O FEMEIE ȘI UN BĂRBAT

Mi-am asumat că afirmația „Nu există prietenie între o femeie și un bărbat!” îmi va aduce multe mesaje cu exemple care să-mi demoleze această credință. Vă mărturisesc că sunt convinsă că nu-mi voi schimba părerea.

Și eu am crezut că există. Am crezut sincer, de câteva ori. Am crezut atunci când „prietenul” nu mă atrăgea deloc în direcția unui potențial partener. Chiar am fost sinceră. De fiecare dată când am considerat așa, din partea cealaltă de prietenie a venit dorința: „vreau să-ți spun ceva…”. De la o sumă de experiențe încolo, acest „vreau să-ți spun ceva”, a devenit clișeu. Am fost sinceră și am rămas sinceră. Sinceră și fără prietenul acela. Pentru că, atunci când se ajunge la mărturisiri, nu se mai poate da înapoi. Nu mai poți… să uiți, să te prefaci că nu s-au spus acele cuvinte.

Ce vreau să spun e că, uneori, chiar dacă ambii își doresc prietenia, cel puțin unul ajunge să se îndrăgostească.

Desigur, aici depinde mult și de ce înțelege fiecare prin „prietenie”. Și eu am multe cunoștințe, amici, colegi, parteneri de lucru… domni pe care, da, superficial, i-aș putea învălui cu eticheta de „prieteni”, dar nu le telefonez noaptea să-i întreb ce mai fac așa cum deschid discuții lungi cu prietenele mele, nu le povestesc detalii despre dragostea din viața mea, nu petrecem alt timp împreună decât cel în care avem treabă sau suntem într-un grup de amici. Iar asta nu înseamnă că nu țin la ei. Țin, dar nu îmi sunt prieteni. Cum ar fi să tresară de pe noptieră apelul de la „un prieten”, atunci când ești acasă cu partenerul tău? Cred că prietenia dintre o femeie și un bărbat ar trebui să nu existe și din respect pentru partenerul de viață al amândurora.

Și ar mai fi cazurile în care unul dintre cei doi prieteni nu are fluturi în stomac la persoanele de sex opus. Atunci nu-i pericol decât de gelozii amuzante.

Dar daaa, cred în prietenia de dinainte de dragoste. Prietenia aceea pe care o „strici” pentru că te îndrăgostești.

Important e să fie sincronizate îndrăgostirile. Și-atunci, „să strici” prietenia e eliberator ca bucuria unui copil care distruge o piñata, doar pentru a se bucura de dulciurile dinăuntru. E o lume întreagă de descoperit dincolo de prietenie. Cea mai frumoasă!

Top