TE IUBESC DE ÎNGHEAȚÃ APELE! BA NU, TRANDAFIRII!

Nu prea îmi place sã primesc flori…

Sã nu înțelegeți greșit – îmi plac florile, dar acolo unde rãsar ele, nestingherite de ispita noastrã de a le culege sau condiționate de mofturile noastre de a le uda ori ba în timp ce ele sunt „prizoniere” într-un ghiveci prea mic.

N-am înțeles de ce oamenii au vaze în casã – mi se par adevãrate instrumente de torturã, clepsidre la care te uiți și observi (prea repede) cum se ofilesc florile.

Îmi plac florile în ghiveci, dacã aratã mulțumite de condiția lor de… plante decorative și dacã sunt îngrijite de oameni responsabili.

Mã impresioneazã când primesc flori dacă „jertfa” lor e în numãr mare, dacã buchetul îmi umple brațele și dãruitorul lui – inima! Mã bucurã și un fir, dacã e dãruit cu stil…

Nu-mi plac buchetele „din obligație” – acelea care seamãnã cu buchetele pe care le duc oamenii la școala copilului, la ședințele cu pãrinții… Acelea care aratã cã au fost negociate… la fir.

Nu-mi plac florile din plastic. Iar de ceva vreme am observat ceva și mai și!!!

Trandafirii criogenați!

Adicã aceia „înghețați”, pentru care primești garanția cã 25 de ani nu își clintesc petalele….

Să vedeți acum, de Valentine’s Day și de Dragobete, câte felicitãri vor spune la unison: „Dragostea mea pentru tine nu se va schimba, va rãmâne la fel cel ca acest trandafir!”

Eu nu vreau așa ceva! Nu, mulțumesc! N-aș vrea ca, peste ani, sã mã iubești ca astãzi! Eu cred cã dragostea crește, se modificã, ia alte forme, se intensificã și lasã urme pe care le numim „amintiri”. E când liniștitã, când nãvalnicã… N-aș vrea ca, peste 25 de ani, sã mã iubești ca astãzi. Și, cu siguranțã, n-aș vrea sã mã iubești doar 25 de ani!

Nu-mi spune că te-ai inspirat din filmul acela celebru! Nici eu nu sunt Belle și, cu siguranță, nici tu nu ești Bestia! În plus, acel trandafir din film era pus sub clopot de sticlă tocmai pentru că era sensibil, vulnerabil și prețios. Cum e dragostea!

N-aș vrea ca timpul să treacă degeaba peste noi! Așa cã nu-mi cumpãra trandafiri „înghețați”. Du-mã sã vãd flori în cele mai frumoase locuri din lume! Toate imperfecte! Ca tine!

Top