CE NU ȘTIȚI (ȘI AR TREBUI SĂ ȘTIȚI) DESPRE EXTENSIILE DE GENE

Sunt dependentă de gene lungi și arcuite. Și mă tratez. La propriu!

De prin clasa a șaptea și până acum, când vă scriu aceste rânduri din spatele genelor mele fabuloase, cred că pot număra pe degete zilele în care n-am avut rimel. Nu folosesc machiaj în exces, însă mi se pare că artificiul cel mai femiminin e clipitul sub „greutatea” unor gene cu volum.

În mai bine de un deceniu de când am folosit aproape tot ce există pe piață în materie de mascara – etichete scumpe și no name-uri – am sperat că se va inventa ceva care să-mi economisească minutele de aplicare a rimelului. Pentru că, dimineața, acestea chiar contează!

Și, într-o zi, visul a devenit realitate: au apărut extensiile de gene!

2bd2a2e05eb385cb119f13900709c7df

Recunosc că am vrut să fiu una dintre primele cliente, însă am așteptat să găsesc un lash stylist care să nu-mi „construiască” o streașină deasupra ochilor. În plus, această „industrie” e încă la început în România și am încercat să aflu cât mai multe opinii despre procedură și efectele ei asupra genelor naturale.

Săptămâna trecută am cedat! M-am lăsat pe mâinile pricepute ale unei prietene care se ocupă cu fel și fel de artificii de înfrumusețare. Vă spun acest lucru pentru că nu am pus la îndoială profesionalismul ei căpătat la cursuri de formare. Dar ceea ce mi s-a întâmplat n-a depins nici de mine, nici de ea.

Am gene naturale destul de lungi și dese. Așa că am optat pentru gene „fir cu fir”. Adică, pe fiecare fir natural s-a aplicat un fir „artificial”. Geană cu geană… Procedura presupune mai mult decât migală și răbdare și se realizează în câteva ore. Există și variante mai „voluminoase” – 2D, 3D… ajungându-se până la 8D. Fiecare cifră reprezintă numărul de gene false care se aplică pe fiecare geană naturală.

(Sper că ați avut răbdare să citiți până acum, o să înțelegeți la final ce m-a apucat de-am scris acest text de beauty!)

În timpul procedurii de aplicare a extensiilor de gene, ochii clientei se „sigilează”, adică se aplică un fel de plasturi la baza genelor inferioare, astfel încât ochiul să stea închis, tot timpul. Așa s-a procedat și în cazul meu. N-am deschis ochii deloc. Poate doar am întredeschis ochiul stâng, dar foarte, foarte puțin, atunci când s-a mișcat plasturele respectiv.

La finalul celor cateva ore, eram gata: gene superbissssime! Nu exagerez! Extensiile de gene se văd incredibil! Nicio mascara, indiferent de cât de lăudată e, nu ajunge măcar la jumătate din efectul extensiilor. Nu mă refer aici la cele cu bandă – care rezistă o zi și, de cele mai multe ori, arată artficial. Extensiile aplicate „ca la carte” au aspect natural și fac orice femeie să arate ca o păpușă! Voi susține mereu acest lucru!

Doar că, atunci când am deschis ochii, nu m-am putut bucura de gene, pentru că m-am speriat îngrozitor de ochii mei cuprinși de o roșeață incredibilă. Nu mai știam dacă am irisul căprui sau nu – pur și simplu, ochii mei se transformaseră în două pete roșii. Despre usturime nu vă mai povestesc, că vă apucă mila.

Prietena mea mi-a dat celebrele picături de ochi cu lacrimi artificiale. Am pus din belșug. Roșeața de la unul dintre ochi a început să se ducă. Dar usturimea de la celălalt persista.

După o noapte în care am sperat ca ochii să se liniștească, m-am trezit cu o privire și mai… roșie, la unul dintre ei. Am dat fuga la farmacie, încercând să găsesc o soluție care să nu implice vizita la medic. Până la urmă, îmi aplicasem gene – deci ochii mei nu au interacționat cu vreo substanță interzisă… (Ei, nu!?)

După încă o zi și o noapte de chin am ajuns la medic. La urgență, cu durere și usturime! Între timp, citisem pe internet – mai ales pe forumuri – că adezivul folosit în procedeul de aplicare a extensiilor de gene emană vapori care dăunează ochilor. SAY WHAAAAAT!? Concret, procedura arată așa: inițial se aplică un adeziv, apoi se fizează genele, fir cu fir, cu un alt lipici.

Toată lumea întreabă dacă extensiile dăunează genelor naturale. Nu, nu dăunează genelor, ci ochilor. Genele naturale au o perioadă de „viață” care se termină cam când ar fi timpul de o „întreținere” pentru cele false. Adică genele false cad, rând pe rând, odată cu cele naturale, fără a le grăbi „ciclul de viață”. Și se regenerează. Deci, din acest punct de vedere, nu cred că există riscuri.

Însă nimeni nu spune de faptul că adezivul folosit în aplicarea genelor false este dăunător ochilor. De fapt, vaporii adezivului, în contact cu ochiul, produc (cel puțin) arsură de cornee. Nici nu vreau să-mi imaginez ce se întâmplă dacă substanța chiar ajunge în ochi, printr-un accident!

Așa că am bănuit că durerea și usturimea pe care le simt sunt, de fapt, o arsură pe cornee. Și fiecare clipit irita și mai mult eroziunea. Medicul mi-a confirmat acest lucru. La început m-am temut că o să mă catalogheze în fel și chip dacă-i voi spune că problema medicală e din cauza… genelor false. „Dar noi vedem cel puțin un caz pe zi de arsură de cornee din cauza extensiilor de gene”, mi-a spus medicul. „Nu știu de ce nu ia nimeni atitudine”, a continuat – „Nu este vorba că nu ar trebui să vă mai puneți extensii de gene, problema este că produsele folosite sunt contraindicate. Și am mai avut paciente cu probleme din pricina machiajului semipermanent”.

Am avut șansa de a găsi un medic priceput – doctorița de gardă de la Spitalul de Urgențe Oftalmologice din București. Ea a fost prima care mi-a spus, răspicat, că problema nu e faptul că femeile vor și își aplică extensii de gene… problema o reprezintă substanțele folosite.

Cum să folosești în aplicarea extensiilor de gene substanțe dăunătoare ochilor?! CUM?! Și, mai ales, de ce nu ne avertizează nimeni?

Am scris aceste rânduri pentru că eu însămi mi-aș fi dorit să știu aceste informații înainte de a decide să apelez la extensiile de gene. Faptul că, zilnic, cel puțin o femeie se confruntă cu o problemă medicală din cauza lor, e motiv de îngrijorare!

Veți spune că e importantă dexteritatea lashstylist-ului. Ei bine, nu. Și cel mai experimentat lashstylist poate avea o zi proastă. O secundă de neatenție vă poate costa sănătatea! Arsurile grave de cornee, duc la orbire!

Nu spun că nu-mi voi mai aplica extensii de gene. Cu ele nu ai nevoie de machiaj, iar dimineața te trezești precum eroinele din filme, cu privire pătrunzătoare și mai mult decât senzuală. Eu mă trezesc, pe lângă asta, cu ochiul încă roșu, pansat de o lentilă de contact terapeutică și alintat de niște picături speciale. Probabil voi reveni la extensiile de gene, peste un timp, atunci când am să fiu sigură că substanțele folosite au fost adaptate specificului acestei industrii!

Până atunci, aveți grijă și voi!

După această experiență mi-am dat seama că cei mai frumoși ochi sunt ochii sănătoși.

 

UPDATE: Între timp, am găsit o zână bună, din ale cărei mâini ies cele mai frumoase gene, fără riscuri!

Top