
În agendele oamenilor din media și ale celor implicați în evenimentele Capitalei, seara de 20 octombrie a fost rezervată Galei Atipic Beauty 2016 care, dincolo de a fi un eveniment impecabil, a fost o altă lecție oferită oamenilor de televiziune de astăzi.
Printre zecile de evenimente organizate zilnic în București, sunt puține cele ale căror invitații se transformă în „must have”. Într-o societate suprasaturată de luminile reflectoarelor și emoționată des de cazuri sociale, este din ce în ce mai greu să propui un scop care să depășească statutul de misiune personală și să se transforme în fenomen. Tocmai pentru că și Bucureștiul s-a aliniat capitatelor dezvoltate în materie de evenimente, este o provocare să găsești resursele necesare să-ți impui crezul, să convingi partenerii de business și să împlinești vise.
Gala Atipic Beauty 2016 a adus în atenție faptul că „frumusețea e în noi, nu în aparențe!”. Proiectul este un demers care există deja de câțiva ani, încercând să schimbe în bine realitatea oamenilor care trăiesc în scaun rulant. Magda Coman, un model care, din pricina unui accident, a fost nevoită să își… reconstruiască viața în scaun rulant, s-a bucurat, ca și până acum, de sprijinul lui Alin Gălățescu, un nume important în moda din România. Anul acesta, Fundația Prețuiește Viața s-a alăturat Asociației Open Your Heart, pentru acest scop care a adus la Palatul Parlamentului peste 1.000 de invitați, sub patronajul Camerei Deputaților, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și Arcub.
20 de modele de viață au urcat pe podium, în scaun rulant, însoțite de câte o vedetă de televiziune, pentru a arăta audienței că frumusețea și valoarea unui om, precum și siguranța de sine nu stau în înălțimea tocurilor, ci în lumina din privire. Oamenii aceștia militează pentru elaborarea unei legislații specifice, în conformitate cu legislația internațională, care să le vină în ajutor, dar și pentru schimbarea prejudecăților pe care le au foarte mulți dintre oamenii pe care viața i-a ferit de încercări majore.
Momentele artistice au fost prezentate de Amadeus și Alexandra Ușurelu, iar România Meseriașă, proiectul Monei Nicolici de la OMV Petrom a marcat delicios Ziua Internațională a Maeștrilor Bucătari, alături de Chef Cezar Munteanu.
Fără doar și poate, mesajul galei nu s-a oprit la finalul evenimentului din 20 octombrie, ci continuă să existe (măcar) în sufletul și gândul celor care au fost prezenți. Însă, dincolo de scopul său social, această gală a demonstrat, o dată în plus, că Andreea Marin continuă să fie un brand puternic pentru România.
Notam, în deschiderea materialului, că evenimentul a fost o altă lecție oferită oamenilor de televiziune de astăzi… Cred asta pentru că forța pe care numele Andreei Marin o transmite reușește să mobilizeze echipe valoroase, la ani distanță de fenomenul „Surprize Surprize”. Într-una dintre pauzele evenimentului, o persoană din public a spus, într-o discuție telefonică, „Mi-am împlinit visul de a o vedea pe Andreea Marin”. Cred că un astfel de gest este complimentul suprem pentru un om de televiziune care și-a construit activitatea în sprijinul celorlalți. Iar lucrul acesta subliniază forța pe care o avea televiziunea, pentru profesioniștii ei, acum câțiva ani. Trăim vremurile în care noțiunea de om de televiziune (prezentator, de exemplu), mai ales în zona divertismentului, se contopește cu valorile altor profesii – avem prezentatori-actori, prezentatori-cântereți și foarte puțini prezentatori-prezentatori. „Surpizele” Andreei Marin ar putea fi, în sine, un capitol într-un manual de televiziune, nu doar pentru succesul de care s-a bucurat formatul, ci mai ales, pentru modul profesionist în care era cântărit fiecare minut de emisie. Acum, la acest eveniment, am avut același sentiment! Prezența Andreei ne-a plasat într-o atmosferă caldă, numai bună pentru a ne deschide sufletul, discursurile au fost atent drămuite în timp, prin cuvinte potrivite, invitații aleși înțelept, astfel încât, prin prezența lor, să sprijine transmiterea mesajului și la televiziunile pe care le reprezintă. Spațiul ales – demn de o gală, personalitățile invitate – oameni care, prin funcțiile pe care le dețin, au forța să sprijine scopul evenimentului. Partenerii principali – Acibadem Hospitals Group și OMV Petrom – sunt genul de companii care garantează succesul. A convinge acum coloșii, chiar și la distanța pe care timpul a trasat-o între prezent și criza financiară, este o misiune mult mai greu de îndeplinit decât era acum ceva vreme… Când orice pretext de întâlnire care, cu greu, convinge vreo 20 de participanți să rămână o jumătate de ceas este numit „eveniment”, mă întreb cum ar trebui apreciată această Gală – supereveniment?!
Este extrem de important ca România să conștientizeze pe deplin realitatea oamenilor din scaunele rulante – mulți dintre ei profesioniști în domeniile în care activează. Cred că această Gală nu a fost doar pentru emoția pe care o transmit poveștile acestor oameni, ci a avut și rolul de ne face, pe noi, ceilalți, să privim cu recunoștință, fiecare pas. La propriu!