SCRISOARE PENTRU FIICA MEA

Minunea mea,

Îți scriu acum, când n-am idee cât timp va mai așterne Dumnezeu între noi. Nu-mi ești decât în gând, însă am impresia că te cunosc deja și știu că te iubesc mai mult decât credeam că e posibil.

O legendă spune că într-un trib cu tradiții vechi, vârsta copilului este dată de momentul în care a apărut pentru prima dată în gândul mamei sale… Și că, întotdeauna, copilul își alege părinții. E minunat cum poți iubi deja pe cineva al cărui chip nu-l știe decât Dumnezeu! Și știu că tot El ne va întâlni atunci când o să fie momentul…

Am ales să-ți scriu de 8 Martie, gândindu-mă la toate desenele pe care mi le vei dărui de Ziua Mamei, până când va veni vremea să înțelegi aceste rânduri. Vreau să știi că este minunat să fii femeie!

Sunt la începutul unor noi provocări profesionale. Mi-aș dori să-mi semeni și să-ți iubești chemarea atât de năvalnic cum mi se întâmplă mie. Deși nu e ușor, bucuriile sunt mari!

E trecut de miezul nopții. E liniște și-n noaptea asta dorm în diagonală. Am ales să-ți scriu ție acum, pentru că am înțeles că nicio confirmare profesională nu te ține în brațe seara. Deși, recunosc, măcar până la 26 de ani mi-am dat seama că trebuie să construiesc. Să MĂ construiesc, pentru a (mă) putea dărui.

Îmi doresc să mă reînveți să mă joc, să cred în povești și să alerg desculță prin iarbă. În schimb, te voi învăța să scrii primele litere, pe care sper să le iubești mai mult decât pe cifre – adică sper să înțelegi că nu banii fac oamenii! Aș vrea să-mi pui brațele în jurul gâtului, ca pe cele mai prețioase bijuterii. Iar eu o să-ți împletesc codițele și-am să te îmbrac în rochițe de dantelă. Vreau să-ți mușc călcâiele roz, neumblate pe cărările întortochiate ale lumii, și-n schimb am să te duc să-ți arăt orașele în care oamenii se iubesc, se rătăcesc și-apoi se află din nou. Întocmai cum îți port acum numele în gând, vreau să-ți port chipul în minte și-n suflet, de unde n-am să-l mai scot vreodată. Și am să-ți spun că, dintre toate fetițele lumii, pentru mine tu ești cea mai frumoasă! După ce trecem de serile cu miros de copil, apoi de diminețile cu mers la școală, vom ajunge la momentul în care o să fim prietene. Atunci am să te-nvăț că în tine sunt ascunse răspunsurile pentru toate întrebările tale. Am să te-ajut să le descoperi și-am să-ți fiu aproape. Când tu, minunea mea, vei fi femeie, vei înțelege că 8 Martie e, pentru fiecare, prilejul de-a înțelege că rostul nostru pe lume nu-i (doar) în sacourile cu croială masculină, pe care le purtăm la ședințele de la birou, nici în funcțiile de pe cărțile de vizită. Oamenii te vor aprecia și, o vreme, vei crede că e de-ajuns. Dar, când o să privești departe în calendar, ai să-nțelegi că supremul nostru rost e nașterea de prunci.

E uriaș să dai lumii o viață și să modelezi un om!

Îți doresc să fii ultima și cea mai mare dragoste din viața Omului tău. Nu uita că, pentru… ei, prima femeie este o întâmplare, iar ultima – o alegere! Știu că o să te cresc astfel încât să nu faci compromisuri, ci să-l urmezi pe-acela care te-mplinește. Și-am să sper că nu vei fi dezamăgită, că nu o să suferi în iubire… Dar dacă, totuși, se va-ntâmpla, o să fiu lângă tine, să-ți reamintesc că Dumnezeu are grijă de oamenii buni!

Fii feminină! Inspiră poeții să-ți dedice versuri și pictorii să-ți zugrăvească chipul pretutindeni!

Lasă urma parfumului tău acolo unde te poartă pașii și marchează-ți trecerea prin lume prin fapte bune!

Din când în când, dă-te jos de pe tocuri! Învață să-i gătești! Pune aspiratorul pe ritmul muzicii și, de câte ori îi cumperi o cămașă, asumă-ți că tu o să i-o calci. (Și eu lucrez încă la astaaaaaa!)

Și, când toate calendarele lumii se vor fi mutat pe tabletă, am să scot calendarul de hârtie, pe care am însemnat ziua în care mi-am dat seama că 8 Martie e, de fapt, o datorie pe care mamele o au pentru fetele lor. Aceea de a le învăța valorile feminității, într-o lume în care toată lumea vrea să poarte pantaloni!

La mulți ani nouă!

 

 

 

—————

Iar voi, dragi cititori, e important să știți că acesta a fost un exercițiu de imaginație. Nimic altceva!

Să vă fie Martie o poveste frumoasă!

 

heels

 

 

 

Top