DESPRE RECUNOȘTINȚĂ…

Împart cu voi o poveste de suflet.

Rândurile nu-mi aparțin, dar spun o poveste care poate să fie pildă, pentru fiecare dintre noi:

Într-o zi, un tânăr sărac care vindea diferite mărfuri din poartă în poartă ca să-și plătească studiile la universitate, a găsit în buzunar o monedă de 10 cenți. Îi era foame. S-a hotărât să ceară ceva de mâncare la următoarea casă care avea să-i apară în drum. I-a deschis ușa o femeie. Iar el, în loc să ceară ceva de mâncare, s-a rușinat și a cerut un pahar cu apă. Femeia s-a gândit că tânărul ar putea fi înfometat, așa că i-a adus un pahar mare cu lapte. El l-a băut pe nerăsuflate, apoi a întrebat:
-Cât vă datorez?
-Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea. Mama m-a învățat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi.
– Vă mulțumesc din suflet!

Când Howard Kelly a plecat de la casa aceea, încrederea în Dumnezeu și în oameni i-a devenit mai puternică. Fusese pe punctul de a abandona studiile, din cauza sărăciei.

 

10690196_10205324596062801_4186713289498902740_n

După câțiva ani, femeia s-a îmbolnăvit grav.

Medicii din satul ei erau îngrijorați. După puțin timp au trimis-o în oraș. L-au căutat pe Dr. Howard Kelly pentru o consultație. Când medicul a auzit numele satului din care provenea pacienta, a tresărit.

Imediat, Dr. Kelly a urcat în salonul ei. Capriciile vieții: era ea, a recunoscut-o imediat. Din ziua aceea a urmărit cazul femeii cu cea mai mare atenție. Ea a fost operată pe cord deschis și se recupera foarte încet…

După o lungă luptă a învins boala…! Era, în sfârșit, sănătoasă!

Dat fiind că pacienta era în afara oricărui pericol, Dr. Kelly a cerut biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. A semnat-o. Mai mult, a scris ceva pe marginea facturii, apoi a trimis-o în camera pacientei.

Ei îi era teamă să o deschidă, pentru că știa că ar fi lucrat pentru tot restul zilelor, ca să plătească costul unei intervenții atât de complicate…

În sfârșit a deschis-o și ceva i-a atras imediat atenția: pe marginile facturii a citit…

Plătită integral acum mulți ani, cu un pahar de lapte!”.
(Semnat) Dr. Howard Kelly

Top